Tjänster Catxalot

Catxalot har sedan 2014 haft workshops, kurser och föredrag på tema tång för alla som vill lära sig skörda och använda havets läckerheter på ett hållbart sätt så att tången och havet inte tar skada. Från januari 2020 har vi ett nytt utbud. 

MASTERCLASS SEAWEED FORAGING, FOOD & HEALTH

Nu äntligen finns det en utbildning om tång för dig som vill jobba med mat, måltidsturism, foraging, outdoor cooking, kunskapsbaserade upplevelser och natur som upplevelse!

Catxalot har utbildat människor om tång och dess användning sedan 2014, och startar nu en fördjupningskurs för företag inom naturturism, matturism, livsmedelsbranschen etc som vill kunna prata om eller använda alger och tång i sina befintliga eller nya events, upplevelser och mat. Kursen passar även bra för privatpersoner som vill fördjupa sig om alger och tång.

Tång kan ge din upplevelse/event en ny intressant dimension och är attraktivt för många. Målgruppen är stor och bred och finns bland alla yrkesgrupper och kön. Åldersmässigt finns det enligt vår erfarenhet intresse från 20-årsåldern och upp till pensionärer, samt bland barn. Även utländska turister har ett stort intresse för naturupplevelser, och i kombination med mat blir det extra attraktivt. Faktum är att kombinationen natur/äventyr och mat har blivit superhett. Även inom livsmedelsbranschen är tång och alger mycket intressant nu.

Läs om kursen här!
 

TÅNGPADDLING

I skärgården utanför Grebbestad växer den finaste tången i det salta, klara och friska vattnet. Under denna guidade dagstur paddlar vi ut och letar tång både från kajaken och med snorkel. Vi berättar om tillagning, näringsämnen, skördning, användning och skördesäsonger. Under lunchen blir det smakprov på den tång vi har hittat under förmiddagen. Boka hos Nautopp Kajakcenter! För privatpersoner.
Samarrangemang med Nautopp kajakcenter Grebbestad. 

STRANDBLOMMOR & TÅNG

En exklusiv sommarupplevelse med spännande smaker  och kunskap i en enastående miljö - Tjurpannans naturreservat i norra Bohuslän.
Under vandringen till havet smakar vi på strandväxter som strandkål, glim, havssälting, viol och strandaster. Väl framme vid en röd granitklippa hoppar vi ner i vattnet med mask och snorkel för att beundra och utforska alger och tång. Du får lära dig vilka arter som är goda att äta, hur de ska skördas på ett snällt sätt och tillagas. Smakprover på några olika saker och en lunch som innehåller tång ingår i priset, samt dryck. 
En liten grupp med max 4 deltagare gör att alla får full uppmärksamhet. 

Pris:  3200:- per person
Tid: 3 tim. Inga fasta dagar, utan du skickar en bokningsförfrågan till oss med ditt önskemål. Endast sommartid. Genomförs även om det bara är en enda person bokad.
Max 4 deltagare.
I priset ingår: guidning, lunch, smakprover, lån av cyklop, snorkel, sax och påse samt en liten receptsamling. Man kan ev köpa till speciell dryck och ostron.
Tag med: badkläder.

Boka genom att kontakta linnea@catxalot.se, 070-9147299.
Anmälningsavgift på 500:- (ej återbetalningsbar). Vid avbokning fram till 5 dagar före eventet återbetalas hela summan. Vid avbokning 5 dagar eller mindre före eventdagen återbetalas inget. 

GOURMETHELG FÖR DYKARE

Helgen 9-10 maj 2020. I samarbete med dykföretaget Dyk-Leif i Hamburgsund har vi ett helgevent med dykning på Väderöarna, tångkurs och tångmat med skaldjur, ostron och svenska kammusslor (pilgrimsmusslor).
Kontakta Dyk-Leif för mer information och bokning. För privatpersoner.

BOENDE

Du får rabatt på priset på dessa hotell när du ska till oss:

Grebbestads vandrarhem/minihotell
Vandrarhemmet ligger mycket centralt i samhället bara några meter från kajkanten. Frukost kan man köpa själv i mataffären eller äta på trevliga caféet Sjögrens i Backen som har öppet alla dagar i veckan.

Tanumstrand
Hotell med restaurang, bad, spa etc. Beläget bara några meter från havet - kontakta oss för rabattkod. Tanumstrand ligger strax söder om Grebbestads samhälle. Det finns en fin gång- och cykelväg in till samhället (30 min).

Everts Sjöbod
Litet hotell i en sjöbod i Grönemad 2 km från Grebbestads centrum. Mycket charmigt. Ligger direkt på stranden.

Grönt tångsalt

Vi har ett antal burkar med Grönt tånsalt, egen produktion, att sälja. 99:- styck inkl. moms. Innehåll: havssalt, rörhinna (Ulva intestinalis), ramslök. Ramslöken och rörhinnan (tång) är från Västra Götaland. Saltet är ljusgrönt och finmalet. Det är gott till bl a fisk, grönsaker, rotfrukter, smör, färskost.
Kontakta oss för beställning.