Tångprodukter

Vi säljer tångprodukter i vår webbutik och via återförsäljare: kryddor och salt med tång, torkad tång, posters med illustationer av tång, ansiktsmask med tång och en tångguide som visar när-var-hur tång ska skörda och användas. I vår webbutik hittr du även andra tångföretags produkter.

Vi har tidigare sålt vild färsk och torkad tång till de flesta av Sveriges topprestauranger, men till slut valde vi att backa av hälsoskäl, och säljer idag endast lite torkad tång till några få restauranger.

TIPS! Restauranger som vill köpa färska eller torkade alger kan kontakta Vågrät eller Scandsea (två av våra f d tångdykerskor som startat eget) eller Ola Dahlman. För större volymer kan man vända sig till KosterAlg, Sveriges första kommersiella tångodling (KRAV-cert.).

Grönt tångsalt
Ett finmalet ljusgrönt salt med en mild smak av hav och skog. Det passar till nästan allt: kött, fisk, äggrätter, grönsaker, smör, sås och röror.

Tångguide
Enkel och vattentålig när-var-hur-guide som beskriver hur tio svenska ätliga tångsorter plockas och tillagas. Tillverkad i ett speciellt plastpapper, polyart, som är helt vattentätt och återvinningsbart enligt kategori 2HDPE. Kommer i engelsk översättning under 2018/2019.

Tångaffisch
Affisch 70x100 cm med illustrationer av 13 ätliga tångsorter i Norden med svenska, norska, danska, engelska och latinska namn. Tryckt på Munken Pure Rough 150 gram. Pappret har en bestruken och robust men ändå mjuk yta i kombination med en cremevit nyans som framhäver bildernas egenskaper. Affischens uttryck liknar en gammal skolaffisch.  Illustrationer: Maj Persson.

Dulseflingor
Från Island. Kan användas i och på desserter, som panering, i röror, på pannkakor, raw food-bollar, i majonnäs, på ostron och mycket annat. Ger en smak av lakrits, vinbär och spenat. 

Bohus furikake
Strö över kokt ris, potatismos, stek med fisk, skaldjur, ugnsrostade rotfrukter, m.m. Svensk sockertång, sesamfröm, tamarisoja.

Fingertång
Hela bitar av vild fingertång (Laminaria digitata). God att woka, steka, fritera. Låt koka med i en grönsakssoppa och mixa. Blötlägg snabbt och stek som chips i olja. Koka buljong på den.

Sockertång
Hela bitar av vild sockertång (Saccharina latissima). Blötlägg i ca 5-10 min. God att woka, steka, fritera. Klipp ner strimlor i en moules mariniéres. Använd mald i bröddeg. Linda runt fisk och grilla. 

Tångansiktsmask
Pulver av sågtång/blåstång och vit framsk kaolinlera. Blanda med hett vatten, yoghurt och honung. Inga konserveringsmedel eller andra tillsatser.
Lugnande, renande och återfuktande. (Draelos, 2013. Kim et. al., 2006. Joe et. al., 2006.)

Dulse
Från Island (Palmaria palmata). Använd i desserter, som topping, stekt, friterad, rå, marinerad. Som torkad har den en smak av lakrits, vinbär och spenat. Mycket god tillsammans med choklad. Kan användas i glass och desserter. Stek ca 20 min i smör på låg värme och den kommer smaka bacon! God på pizza med fetaost. 

Svart tångsalt.
Ett rostat/bränt tångsalt från Island. Sockertång (Saccharina latissima) och havssalt från Island. Använd som bordssalt och i matlagning. Gott på avocado, ägg, tomat, fisk och mycket annat.