Tångprodukter

Vi säljer tångprodukter i vår webbutik och via återförsäljare. Men med start sommaren 2018 fasar vi emellertid ut våra livsmedelsprodukter och väljer att gå mot att bli ett renodlat kunskaps- och eventföretag. I takt med att tång, förpackningar och etiketter tar slut kommer resp. produkt att utgå ur sortimentet och tas bort från denna lista. När en produkts etikett och förpackning är slut kommer den enbart att säljas i vår egna Tångbutik i en enkel påse. Vi har ett lager som kommer att ta lite tid att sälja slut.

Vi kommer däremot fortsätta att sälja våra tryckta produkter. Tångbutiken kommer finnas kvar, men vi kommer istället sälja andra tångföretags livsmedelsprodukter framöver. Vi fortsätter med kurser och events, och fortsätter även med tångcateringen.


Titta i vår webbutik! Vi säljer en massa spännande tångprodukter förutom de nedan.

Grönt tångsalt
Ett finmalet ljusgrönt salt med en mild smak av hav och skog. Det passar till nästan allt: kött, fisk, äggrätter, grönsaker, smör, sås och röror.

Nordisk umami #1
Kryddblandning till fläskkött, fisk, fågel eller skaldjur. Tång och svamp i kombination med granskott och persilja. Rekommenderas i varm mat - sås, grytor eller som panering.

 

Nordisk umami #2
Kryddblandning till varma och kalla såser, soppor och röror till fisk, fågel, fläskkött, äggrätter, grönsaker, kryddsmör och skaldjur. Tång och ramslök i kombination med persilja och vitlök.

Dulseflingor
Från Island. Kan användas i och på desserter, som panering, i röror, på pannkakor, raw food-bollar, i majonnäs, på ostron och mycket annat. Ger en smak av lakrits, vinbär och spenat. 

Bohus furikake
Strö över kokt ris, potatismos, stek med fisk, skaldjur, ugnsrostade rotfrukter, m.m. Svensk sockertång, sesamfröm, tamarisoja.

Fingertång
Hela bitar av vild fingertång (Laminaria digitata). God att woka, steka, fritera. Låt koka med i en grönsakssoppa och mixa. Blötlägg snabbt och stek som chips i olja. Koka buljong på den.

Sockertång
Hela bitar av vild sockertång (Saccharina latissima). Blötlägg i ca 5-10 min. God att woka, steka, fritera. Klipp ner strimlor i en moules mariniéres. Använd mald i bröddeg. Linda runt fisk och grilla. 

Blåstång
De yttersta bladtopparna på vild blåstång (Fucus vesiculosus). Blötlägg i 5-10 min tills tången blivit mjuk. Koka 3-10 min, spola i iskallt vatten för att bevara den gröna färgen. God i sallad, fisksoppa, som tillbehör till fisk, som dekoration, steka chips på. Ger smak av hav. 

Dulse
Från Island (Palmaria palmata). Använd i desserter, som topping, stekt, friterad, rå, marinerad. Som torkad har den en smak av lakrits, vinbär och spenat. Mycket god tillsammans med choklad. Kan användas i glass och desserter. Stek ca 20 min i smör på låg värme och den kommer smaka bacon! God på pizza med fetaost. 

Svart tångsalt.
Ett rostat/bränt tångsalt från Island. Sockertång (Saccharina latissima) och havssalt från Island. Använd som bordssalt och i matlagning. Gott på avocado, ägg, tomat, fisk och mycket annat. 

Tångaffisch
Affisch med illustrationer av 13 ätliga tångsorter i Norden med svenska, norska, danska, engelska och latinska namn. Tryckt på Munken Pure Rough 150 gram. Pappret har en bestruken och robust men ändå mjuk yta i kombination med en cremevit nyans som framhäver bildernas egenskaper. Affischens uttryck liknar en gammal skolaffisch.  Illustrationer: Maj Persson.

Tångansiktsmask
Pulver av sågtång/blåstång och vit framsk kaolinlera. Blanda med hett vatten, yoghurt och honung. Inga konserveringsmedel eller andra tillsatser.
Lugnande, renande och återfuktande. (Draelos, 2013. Kim et. al., 2006. Joe et. al., 2006.)

Tångguide
Enkel och vattentålig när-var-hur-guide som beskriver hur tio svenska ätliga tångsorter plockas och tillagas. Tillverkad i ett speciellt plastpapper, polyart, som är helt vattentätt och återvinningsbart enligt kategori 2HDPE. Kommer i engelsk översättning under 2018/2019.