Catxalot säljer färsk och torkad tång till restauranger och butiker i Sverige. Vi har en mycket liten produktion av svensk tång, men säljer även lite tång från Island och Norge. Välkommen att handla i vår webshop
Vill du bli återförsäljare? Kontakta oss!
Se lista på återförsäljare längst ned på denna sida.

TÅNGPRODUKTER TILL BUTIK

Ladda ner Catxalots produktblad (kan även skyltas med i butik):

GRÖNT TÅNGSALT
Grönt tångsalt är ett finmalet ljusgrönt salt med en mild smak av hav och skog. Det passar till nästan allt: kött, fisk, äggrätter, grönsaker, smör, sås och röror.

Innehåll: havssalt, svensk rörhinna (Ulva intestinalis), svensk ramslök.
Vikt innehåll: 100g.
Burk av plåt.
Utvecklat och producerat i samarbete med Svensk Gourmetsvamp.

P

NORDISK UMAMI #1
En perfekt kryddblandning till fläskkött, fisk, fågel eller skaldjur. Den har en fyllig smak av tång och svamp i en härlig kombination med granskott och persilja. Rekommenderas i varm mat såsom sås, grytor eller som panering.
Innehåll och ursprung: Isländsk sockertång (Saccharina latissima) 30% - innehåller jod.
Svensk rödgul trumpetsvamp 20%, finsk schalottenlök, tysk persilja, svenska granskott. Kan innehålla spår av skaldjur. OBS! Inget tillsatt salt. I samarbete med Svensk Gourmetsvamp.

NORDISK UMAMI #2
Kryddblandning som är god i varma och kalla såser, soppor och röror till fisk, fågel, fläskkött, äggrätter, grönsaker, kryddsmör och skaldjur. Den har en frisk och fyllig fyllig smak av tång och ramslök i kombination med persilja och vitlök.
Innehåll och ursprung: Isländsk atlantisk wakame (Alaria esculenta) 30% - innehåller jod. Svensk ramslök, persiljerot, tysk persilja, finsk schalottenlök, vitlök. Kan innehålla spår av skaldjur. I samarbete med Svensk Gourmetsvamp. Plåtburk. Vikt: 25 g. OBS! Inget tillsatt salt. I samarbete med Svensk Gourmetsvamp.

BOHUS FURIKAKE
Japansk kryddblandning på svenska. Innehåll: svensk vild sockertång (Saccharina latissima), svensk vild rörhinna (Ulva intestinalis), ekologiska svarta och vita sesamfrön, ekologisk japansk soja. Servera till kokt ris, potatismos, fisk, skaldjur, ugnsrostade rotfrukter m.m. Plåtburk. Vikt: 60g. Ursprung: tång från Bohuslän. OBS! Inget tillsatt salt.

FINGERTÅNG
Hela bitar av vild soltorkad fingertång (Laminaria digitata). God att woka, steka, fritera. Låt koka med i en grönsakssoppa och mixa. Blötlägg snabbt och stek som chips i olja. Koka buljong.

TÅNGSALT
Ett rökt/bränt tångsalt från Island. Sockertång (Saccharina latissima) och havssalt från Island. Använd som bordssalt och i matlagning. Gott på avocado, ägg, tomat, fisk och mycket annat. 

SOCKERTÅNG
Hela bitar av vild soltorkad sockertång (Saccharina latissima). Blötlägg i ca 10 min eller tills den är mjuk. God att woka, steka, fritera. Klipp ner strimlor i en moules mariniéres. Använda mald i bröddeg. Linda runt fisk och grilla. 

DULSE
En mycket god och användbar vild alg från Island. (Palmaria palmata). Använd i desserter, som topping, stekt, friterad, rå, marinerad. Som torkad har den en smak av lakrits, vinbär och spenat. Mycket god tillsammans med choklad. Kan användas i glass och desserter. Stek ca 20 min i smör på låg värme och den kommer smaka bacon. God på pizza med fetaost. 

BLÅSTÅNGSKNOPPAR
De yttersta bladtopparna på vild blåstång (Fucus vesiculosus) som torkats i solen. Blötlägg i 5-10 min tills tången blivit mjuk. Koka 3-10 min, spola i kallt vatten för att bevara den gröna färgen. God i sallad, fisksoppa, som tillbehör till fisk, som dekoration, steka chips på. Ger en smak av hav. 

DULSEFLINGOR
En mycket god och användbar vild alg (Palmaria palmata) från Island. Flakes. Kan användas i och på desserter, som panering, i röror, på pannkakor, raw food-bollar, i majonnäs, på ostron och mycket annat. Som torkad har den en smak av lakrits, vinbär och spenat. 

TÅNGGUIDE
Enkel och vattentålig när-var-hur-guide som beskriver hur tio svenska ätliga tångsorter plockas och tillagas. Tillverkad i ett speciellt plastpapper, polyart, som är helt vattentätt och återvinningsbart enligt kategori 2HDPE. Illustrationer: Maj Persson. Grafisk form: Rebecca Wessberg. Produkten kan återvinnas som hårdplast när nyckelringen tagits av.

TÅNGAFFISCH
Affisch med illustrationer av 13 ätliga tångsorter i Norden med svenska, norska, danska, engelska och latinska namn. Nordic edible seaweeds. Tryckt på Munken Pure Rough 150 gram. Pappret har en bestruken och robust men ändå mjuk yta i kombination med en cremevit nyans som framhäver bildernas egenskaper. Affischens uttryck liknar en gammal skolaffisch.  Illustrationer: Maj Persson. Grafisk form: Rebecca Wessberg. Storlek 70x100 cm.

Nordisk umami #2

ÅTERFÖRSÄLJARE
 

FENGERFORS
  • Brukets Godaste
FISKEBÄCKSKIL
  • Kilens Sommarcafé
KOSTER/STRÖMSTAD
  • Kosters Trädgårdar
LYSEKIL
  • Dive Team
  • Havets Hus
GREBBESTAD
  • Fiskaffären
  • Everts Sjöbod
  • Greby Mejeri
  • Sanna Wijk keramik
  • Kajakcentret Nautopp
  • Grebbestads Infocenter (Turistbyrån)
GÖTEBORG
  • Ekobutiken Fram Haga
  • Ekobutken Fram Linné
  • Gröna Boden
  • Luckans Fisk
  • Donsö Hamnaffär
  • Stadsmuséets butik
  • Sjöfartsmuséets butik
  • Naturhistoriska muséets butik
  • Emma & Malena
  • Lilla Saluhallen i Majorna
HENÅN
  • Böcker & Blad
HUNNEBOSTRAND
  • Lyckans Stenugnsbageri (nära Nordens Ark)
KODE
  • Skålldals Lilla Ekomejeri
MARSTRAND
  • Marstrands Marina Dyk & Skeppshandel
SKIVARP
  • Hörte Lanthandel (Hörte Brygga)
SMÖGEN
  • Göstas Fiskbutik
  • Smögen Dyk & Upplevelse
STENUNGSUND
  • Turistbyrån
UDDEVALLA
  • Bohusläns Museum
  • Hallmans Bokhandel
UPPSALA
  • Svenska Delikatesser
VISBY
  • Visby Hälsokost
VÄDERÖARNA
  • Lotsutkiken
ÖSTRA STRÖÖ (Eslövs kommun)
  • Stället ve Becken i Ströö

 


 

Tång till restaurang >>