Om oss

HÅLLBARHET - för oss signalerar det något som ska hålla in i framtiden. Att det vi gör idag ska kunna göras imorgon lika väl som om 10 eller 100 år utan negativa konsekvenser. Det genomsyrar allt vi gör.


Det är helt centralt när vi skördar vildväxande tång i havet. Vi sliter inte upp något med rötterna utan klipper för att främja återväxten. Vi använder inte mängder med energi för att torka tången vi plockat utan låter den så långt det går torka utomhus med hjälp av sol och vind, vilket dessutom ger våra produkter en ännu bättre smak. Vi tänker ständigt på hur transporter, lager och förpackningar kan bli miljövänligare, smartare och bättre.

Hållbarhet är också något vi tänker på i relation till hur vi arbetar. Vi älskar det vi gör och vill orka hålla på länge. Det betyder att vi både måste anpassa hur vi arbetar och hur mycket vi arbetar.

Vi vill inte maximera mängden arbete i livet - vår dröm är att ha så mycket liv i arbetet att det inte spelar någon roll. 

Vi kanske inte når dit. Men vi försöker varje dag.

Foto: Katja Ragnstam.
Jonas har tångsafari på Tjurpannan. Jonas har tångsafari på Tjurpannan.Jonas Pettersson
Jag har dykt med hammarhajar runt Cocos Island, krokodiler utanför Cuba och sett mantorna dansa vid Hanifaru på Maldiverna. Men trots det blir jag lika barnsligt lycklig varje gång jag ser ett gäng sälar leka runt kajaken i Bohuslän. 

Älskar att introducera människor för vår underbara natur över och under ytan.

Läs gärna mitt 
CV om du är nyfiken på min bakgrund.

Linnéa på Dannemark. Linnéa på Dannemark.Linnéa Sjögren
Att det går att äta tång och att det är extremt nyttigt och ekologiskt hållbart vet nog de flesta. Vad man inte vet är vilka sorter som är bäst och hur de ska skördas och tillagas. Det vill jag berätta och visa för människor.


Matlagning och att hitta på nya produkter är min grej. Jag är uppvuxen i Hamburgsund i norra Bohuslän och har en oresonlig kärlek till havet och mat.

I februari 2016 lämnade jag mitt arbete som bibliotekarie i Göteborg för att bli VD på företaget. Här kan du läsa mer om min bakgrund.