Kontakt

Intresset för att laga mat med tång har växt sig starkt under de senaste åren. Catxalot brinner för att sprida kunskap om den spännande råvaran som gömmer sig under havsytan. Vi har plockat vild tång från Bohuskusten till de flesta av Sveriges bästa restauranger, tillverkat egna tångprodukter och hållit kurser och föreläsningar om tång och mat. Svensk tång är nu etablerat i Sverige och det finns ett stort intresse.

Vi har sedan 2014 arbetat med att introducera svensk tång i Sverige. Vi har plockat tång till de flesta av Sveriges topprestauranger/kockar som bl a vRÅ, TAK, Volt, Gastrologik, Agrikultur och Esperanto. Vi har gjort egna tångprodukter, som kryddor, salt, bok, affischer, torkad tång. Vi har haft kurser och upplevelser för drömmare och skeptiker, barn och forskare, människor nära och långt bort i hur man skördar hållbart och använder tång i matlagning. Här kan du läsa några artiklar, lyssna på radio och se tv-klipp med och om oss.

Den 31 december 2019 väljer vi att ta en ny väg. Från 2020 har vi några få upplevelser för privatpersoner, vi har en instruktörskurs i Beach foraging, och vi är Forager på kontrakt och erbjuder oss också som konsult för andra företag.
 

Affärsidé

Catxalot vill vara den ledande källan till kunskap om tång som matvara i Sverige och inspirera både livsmedelsindustri och privatpersoner till att använda tång. Vi försöker hjälpa fram svensk tångodling.

Hitta hit

Åk kollektivt  eller med bil. Om du kör bil till Havstenssund: I Y-korsningen - tag vänster mot Skaldjurscaféet. Det finns några parkeringsplatser på kajen i södra hamnen samt vid Y-korsningen. Gå några meter ut på bryggan söderut (åt vänster om du står med ansiktet mot havet). Vår lokal ligger på själva bryggan i Södra magasinet i södra hamnen i Havstenssund. Blå fönsterluckor och blå dörr.

Kontakt

info @ catxalot.se

linnea @ catxalot.se
Tel. Linnéa: 070-914 72 99 

Organisationsnr: 559031-6088

Postadress: Catxalot AB, Gata 23, 457 95 Grebbestad. (all post hit!)

Catxalots matstudio: Södra magasinet i södra hamnen, Havstenssund. (OBS! Skicka ingen post hit)

Hållbarhet

För oss signalerar ordet hållbarhet något som ska hålla in i framtiden. Att det vi gör idag ska kunna göras imorgon lika väl som om 10 eller 100 år utan negativa konsekvenser. Det genomsyrar allt vi gör.
Det är helt centralt när vi skördar vildväxande tång i havet. 

Vi sliter inte upp något med rötterna utan klipper för att främja återväxten.

Vi vill föra ut kunskapen om hur man skördar tång hållbart till andra människor, för tångens och havets skull.

Catxalot samarbetar i projektform med

  • Marint gränsforum Skagerrak
  • Maritima klustret
  • Scary seafood

Catxalot är sponsrade av
  • Sundqvist knivar (Global)