Foto: Madeleine Landley

Om oss

Intresset för att laga mat med tång har växt sig starkt under de senaste åren. Linnea Sjögren och Jonas Pettersson brinner för att lära ut mer om den spännande råvaran som gömmer sig under havsytan. Tillsammans driver de företaget Catxalot i Grebbestad och Havstenssund som plockar vild tång från Bohuskusten och säljer till restauranger och butiker, och håller kurser och events om tång och mat.

 

Vi startade företaget Catxalot 2014. Det började med en stark vilja att få göra något annat. Vi hade båda ett stort intresse för havet och mat, och började paddla kajak direkt efter att vi träffats. Ett drygt år senare (juni 2013) hade vi registrerat ett företag och förberedde oss genom att plugga marinbiologi och läsa allt som fanns om tång. I januari 2014 körde vi igång!

Affärsidé

Vi vill vara den ledande källan till kunskap om tång som matvara i Sverige

Jonas

Jag har dykt med hammarhajar runt Cocos Island, krokodiler utanför Cuba och sett mantorna dansa vid Hanifaru på Maldiverna. Men trots det blir jag lika barnsligt lycklig varje gång jag ser ett gäng sälar leka runt kajaken i Bohuslän. 
Älskar att introducera människor för vår underbara natur över och under ytan. Läs gärna mitt CV om du är nyfiken på min bakgrund.

Linnéa

Att det går att äta tång och att det är extremt nyttigt och ekologiskt hållbart vet nog de flesta. Vad man inte vet är vilka sorter som är bäst och hur de ska skördas och tillagas. Det vill jag berätta och visa.
Matlagning och att hitta på nya produkter är min grej. Jag är uppvuxen i Hamburgsund i norra Bohuslän och har en oresonlig kärlek till havet och mat.
I februari 2016 lämnade jag mitt arbete som bibliotekarie i Göteborg för att bli VD på företaget. Jag har framför allt jobbat mycket med sociala, medier, marknadsföring och undervisning tidigare. Här kan du läsa mer om min bakgrund.

Vision

Vi vill att du ska sticka ner huvudet under vattnenytan så att du får se hur vackert det är, och därigenom återknyta kontakten med naturen och havet. Så att du bryr dig mer om det.

Hitta till oss

Kör till Havstenssund. I Y-korsningen - sväng vänster mot Silverknappen/Skaldjurscaféet. Det finns några parkeringsplatser på kajen i södra hamnen samt vid Y-korsningen. Gå några meter ut på bryggan söderut (åt vänster om du står med ansiktet mot havet). Vår lokal ligger på själva bryggan i Södra magasinet i södra hamnen i Havstenssund. Blå fönsterluckor och blå dörr.

Kontakt

info [at|snabela] catxalot.se
linnea [at|snabela] catxalot.se
Tel. Linnéa: 070-914 72 99 

jonas [at|snabela] catxalot.se
Tel. Jonas: 073-031 03 02

Bankgiro: 5052-8561
Organisationsnr: 559031-6088

Postadress: Catxalot AB, Gata 23, 457 95 Grebbestad. (all post hit!)

Catxalots eventlokal och tångbutik: Södra magasinet i södra hamnen, Havstenssund. (OBS! Skicka ingen post hit. Det finns inte ens en brevlåda.)

Återförsäljare i Grebbestad

  • Fiskaffären i Grebbestad (livsmedel)
  • Greby Mejeri (livsmedel, tångguide)
  • Keramiker Sanna Wijk (tångaffisch, tångguide)
  • Nautopp Kajakcenter Grebbestad (tångguide)
  • Pickles Grebbestad (livsmedel)
ÖVRIGA ÅTERFÖRSÄLJARE
Foto: Stefan Edetoft
Foto: Stefan Edetoft
Foto: David Back
Foto: David Back
Foto: Katja Ragnstam
Foto: Katja Ragnstam