FÖR FÖRETAG

Vi skräddarsyr upplevelser, kurser och besök för företag, organisationer och andra grupper. Se upplevelser och förslag nedan. Vi hjälper till med kontakt till hotell och ger förslag på andra saker man kan göra i området.

Kontakta oss för offert.

PAKET FÖR FÖRETAGSGRUPPER (OCH ANDRA GRUPPER)


Priser exkl. moms.

OSTRON & TÅNG 

Besök Havstenssund och Grebbestad och lär dig allt om ostron och tång. Lär känna råvarorna, smaka på dem och lär dig allt du behöver veta om dem. Detta paket passar bra för er som jobbar inom livsmedelsbranschen. Programmets innehåll kan anpassas och kompletteras med bl a besök på levandeförvaring av havskräftor, räkor, luncher, middagar, övernattning, kajakpaddling. En eller två dagar. 

Ex: 1-dagspaket:

  • Besök på ostronodlingen i Havstenssund med smakprover (med reservation för ev. toxinlarm etc)
  • Tångsafari med plockning av tång


Ex 2-dagarpaket:

  • Besök på ostronodlingen i Havstenssund med smakprover (med reservation för ev. toxinlarm etc). Se och hör hur ostron odlas och ta del av Mattias och Ulrikas mödosamma väg mot berömmelsen.
  • Tångsafari med plockning av tång. Du lär dig hållbart skördesätt, säsonger, användning etc.
  • Övernattning på Everts Sjöbod, Tanumstrand eller Grebbestads vandrarhem
  • Matlagningskurs med lunchbuffé. Du får prova på att laga mat med en mängd olika tångarter och upptäcka tångens mångfald.
Kontakta oss för pris.


TÅNGSAFARI MED CATXALOT 
Vid eller i havet. Vi lär dig vilka arter som är goda att äta, hur och var de växer, när de är bäst och hur de tillagas. Vi har några vadarbyxor att låna ut, eller så kan vi hyra våtdräkt till dig (extra kostnad, 300:- per person). Vid riktigt dåligt väder blir det istället en tångdemo i Catxalots hamnmagasin, och då har vi plockat tång i förväg som vi visar tillsammans med torkad tång och berättar om. Pris: 600:- exkl moms/person

BESÖK PÅ HAVSTENSSUNDS OSTRON
Studiebesök på Sveriges första odling av det platta europeiska ostronet Ostrea edulis. Havstenssunds Ostron är Sveriges första företag som lyckats odla vårt inhemska platta ostron edulis. De kör dig i en liten båt från Havstenssund ut till odlingen och berättar om sin mödosamma väg till succén och visar upp sina ostron i olika livsstadier på odlingen. Du lär dig vad som är kvalitet, hur de öppnas, hur deras livscykel ser ut etc. Tid: ca 3 tim. Max 6 pers. i båten. KRAV-märkt odling. Pris: 5500:- exkl moms för hela gruppen (max 6 personer i båten). Om ni är en stor grupp kan vi ev. hyra en båtpråm (1100:-/tim exkl. moms). Pris ostron: 30:-/st (med reservation för ev. toxinlarm just då)

Om det ej funkar att åka ut till odlingen (för stor grupp) kommer Ulrika och/eller Mathias och visar ostronen på Catxalots brygga i Havstenssund.  Tid: 2 tim. Pris: 3500:- exkl moms för hela gruppen. Pris ostron: 30:-/st
(med reservation för ev. toxinlarm just då)


LEVANDEHÅLLNING HAVSKRÄFTOR
Studiebesök på en av Havstenssunds levandeförvaring av havskräftor. Fiskaren Jörgen visar hur kräftorna förvaras och berättar om havskräftor, kvalitet, hur han kokar dem och om sitt fiske. Småskaligt fiske med burar. Burfiske är mycket skonsamt för havsmiljön då bottnen inte rivs upp, och att förvara kräftorna på detta sätt överrensstämmer med kräftornas naturliga levnadsförhållanden. Tid: ca 1 tim + ev 2-3 timmar för kokning och ätning. Kräftor kan köpas som vi sen kokar tillsammans i Catxalots lokal intill. Pris: 3000:- exkl moms för hela gruppen inkl. tid för kräftkokning. Om vädret är fint äter vi utomhus.

PRESENTATION MED SMAKBUFFÉ
Presentation och demonstration av olika ätliga tångarter som avslutas med en buffé som vi har gjort. Du får se, klämma och smaka på färsk och/eller torkad tång (väder och säsong bestämmer) och lär dig hur den ska användas och tips på matlagning. Buffén innehåller många olika rätter och tillbehör som visar hur mångsidig tången är i matlagning.
Pris: 1850:-/pers exkl moms.
 

MATPAKET TILLVAL (priser exkl moms)
lunch (kan ev serveras på klipporna på tångsafarin om fint väder): 120:-/pers
middag: 250:-/pers
fika: 80:-/pers
smakprover, 3-4 st: 80:-/pers (t ex tångknäcke, smör, färskost, energibollar, bröd etc)
räkor från fiskare Havstenssund: 130:-/person
kräftor från fiskare i Havstenssund: 130:-/person
tillbehör (bröd, majjo, ost etc): 70:-/person
dryck: kan köpas till

SEAWEED AND SEAFOOD SAFARI IN SWEDEN 
En tvådagars all inclusive upplevelse med ostron, tång och annat gott från havet. Övernattning på charmiga båthushotellet Everts Sjöbod. Bokas på Airbnb Experiences.