Catxalot [catch-a-lot] är tångföretaget i Grebbestad som har introducerat svensk tång som en ny råvara i Sverige. Vi har sedan 2014 haft mängder av kurser och upplevelser, skördat tång till Sveriges topprestauranger och kocktävlingar och gjort egna tångprodukter. Från 2020 har vi ett nytt utbud!
 

Nu kan du anlita oss som Tångkonsult eller gå vår nya masterclass Seaweed foraging, food & healthsom är den första kursen i Sverige för dig som vill jobba professionellt med tång eller fördjupa dig privat! Om du har en restaurang kan du nu återigen köpa färsk tång från oss.

Tång i Grebbestad Foto: Magnus Lundborg
Tång i Grebbestad Foto: Magnus Lundborg

MASTERCLASS SEAWEED FORAGING FOOD & HEALTH

Catxalots nya utbildning för företag som jobbar med mat, foraging, outdoor cooking och natur som upplevelse. Kursen ger dig den kunskap som behövs för att själv starta events, kurser och upplevelser där tång och strandväxter ingår eller är i huvudfokus. Eller för privatpersoner som vill ha en djupare kunskap om alger och tång. Läs mer här.

TÅNG TILL RESTAURANGER

Anlita oss som skördare till din restaurang, fiskaffär etc! Vi skördar färsk tång av högsta kvalitet och strandväxter i rena vatten utanför Grebbestad i norra Bohuslän. Läs mer här.
Kontakta oss för priser och mer information.

Tång i Grebbestad. Foto: Magnus Lundborg
Tång i Grebbestad. Foto: Magnus Lundborg

TÅNGKONSULT

Rådgivning och vägledning om tång. Vill du skapa en ny produkt eller maträtt där alger och tång ska ingå? Vi hjälper dig. Vi kan ge råvarukunskap, kunskap om skördning, information om tångens näringsinnehåll, vägledning vid val av tång till produkter och maträtter, recept, föredrag, litteraturtips, informationssökning och forskningssammanställningar på t ex medicinsk forskning på tång. Läs mer här.
Kontakta oss för mer information och priser.

FORSKNING OM TÅNG

Behöver du få veta vad forskningen kommit fram till när det gäller jod, tungmetaller etc? Vi utför systematiska sökningar och sammanställning/sammanfattning av forskningsresultat. Läs mer här.
Kontakta oss för mer information och priser.
 

Event

TÅNGPADDLING

Ett av få tångevents vi har för privatpersoner, så passa på!
Följ med oss på en heldags paddling i Grebbestads skärgård där den finaste tången växer i det salta, klara och friska havsvattnet. Under denna guidade dagstur paddlar vi ut och letar tång både från kajaken och med snorkel. Vi berättar om tillagning, näringsämnen och skördesäsonger.
Paddlingen sker i torrdräkt på våren. Snorklingen utgår pga vatttentemperaturen på våren. I samarbete med Nautopp kajakcenter i Grebbestad.
Läs mer och boka hos Nautopp kajakcenter.

Foto: Lola Akinmade Åkerström
Foto: Lola Akinmade Åkerström

GOURMETHELG FÖR DYKARE

Event för privatpersoner.
I samarbete med dykföretaget Dyk-Leif i Hamburgsund har vi ett helgevent med dykning på Väderöarna, tångkurs och tångmat med skaldjur, ostron och kammusslor.
Kontakta Dyk-Leif för mer information och bokning.

Foto: Catxalot
Foto: Catxalot