TÅNGDAG | SEAWEED FORAGING & COOKING CLASS

Price:
1 450 kr
Inc. 25% Tax
Quantity:
TÅNGDAG | SEAWEED FORAGING & COOKING CLASS

(see English below)

kl 11 - ca 18

Heldagskurs med tångplockning och matlagning. Du får lära dig hur och var olika sorter växer, skördesäsong, vilka näringsämnen de innehåller, tips på tillagning, medicinska aspekter, hur de ska skördas hållbart etc. Vi pratar också om de strandväxter, ostron och musslor som vi ser längs vägen. Tillsammans gör vi en middagsbuffé av det vi plockat som ger massor med inspiration till vad man kan göra med tång. 

Tag med:
  • fikabulle/smörgås
  • sax och påsar
  • badkläder och snorkelutrustning om det är väder för ett dopp.
  • en mugg (vi kokar kaffe/té på stranden)

Vi träffas på Tjurpannans parkering kl 11, promenerar i ca 15 min till havet där vi plockar tång till maten, och åker senare på dagen till vårt hamnmagasin i Havstenssund där vi lagar maten. Observera att vi kommer att kliva och klättra på hala klippor och stenar, så tänk på att ha bra skor.

Pris: 1450:-

Boka din plats genom att genomföra betalningen i denna webbshop.

Betalningsvillkor: Du får tillbaka halva summan vid avbokning fram till en vecka före eventet, därefter inget. Eller så kan du omboka till ett annat tillfälle, i mån av plats. Om vi ställer in får du hela summan tillbaka.

.
.
.

SEAWEED FORAGING & COOKING CLASS

From 11 am to 6 pm.

Select a day by cklicking "Select a variant" above.

All-day class with foraging and cooking. You will learn how and where different varieties grow, harvest season, what nutrients they contain, tips on cooking, medical aspects, how to harvest sustainably etc. We also talk about the beach plants, oysters and mussels that we see along the way.

Together we make an afternoon buffet of what we picked giving lots of inspiration for what to do with seaweed.

Bring:
  • camera
  • bun / sandwich
  • scissors and bags
  • swimwear and snorkel equipment if there is a weather for a swim
  • a mug (we cook coffee / tea on the beach)

We meet at Tjurpannans parking at 11am, walk for about 15 minutes to the sea where we forage the seaweeds, and then drive to our harbor magazine in Havstenssund where we cook the food.

Payment:
If you cancel 1 week in advance you get half of the payment back. If later - none. Or join us on another date, if possible.

Welcome!