TÅNGDAG | SEAWEED FORAGING & COOKING CLASS

Price:
1 450 kr
Inc. 25% Tax
Type:
15/8
Out of Stock
TÅNGDAG | SEAWEED FORAGING & COOKING CLASS

(see English below)

kl 11 - ca 18 (v.g. välj datum under knappen "Select a variant" ovan)

Heldagskurs med tångplockning och matlagning. Du får lära dig hur och var olika sorter växer, skördesäsong, vilka näringsämnen de innehåller, tips på tillagning, medicinska aspekter, hur de ska skördas hållbart etc. Vi pratar också om de strandväxter, ostron och musslor som vi ser längs vägen. Tillsammans gör vi en middagsbuffé av det vi plockat som ger massor med inspiration till vad man kan göra med tång. 

Tag med:
  • fikabulle/smörgås
  • sax och påsar
  • badkläder och snorkelutrustning om det är väder för ett dopp.
  • en mugg (vi kokar kaffe/té på stranden)
  • tips! Om du vill kan du hyra en våtdräkt på West point divers på Tanumsttrand för någon hundralapp!

Vi träffas på Tjurpannans parkering kl 11, promenerar i ca 15 min till havet där vi plockar tång till maten, och åker senare på dagen (ca kl 13 eller 14)  till vårt hamnmagasin i Havstenssund där vi lagar maten. Observera att vi kommer att promenera en bit och kliva och klättra på hala klippor och stenar, så tänk på att ha bra skor.

Pris: 1450:-
Plats: Tjurpannans naturreservat, parkeringen. Kör mot Havstenssund. Tag vänster in mot Långeby/Caming/Naturreservat. Kör tills du kommer till skylt Tjurpannan.
OBS! Spara den praktiska informationen om eventet, då vi inte skickar ut det ännu en gång.
Boka din plats genom att genomföra betalningen i denna webbshop. Spara den praktiska informationen ovan om mötesplats etc.

Betalningsvillkor: Du får tillbaka halva summan vid avbokning fram till en vecka före eventet, därefter inget. Eller så kan du omboka till ett annat tillfälle, i mån av plats. Om vi ställer in får du hela summan tillbaka.
Försäkring:  Angående försäkring så måste du själv stå för det genom hem- eller olycksfallsförsäkring. Deltagande sker på egen risk.

.
.
.

SEAWEED FORAGING & COOKING CLASS

From 11 am to 6 pm.

Please select a day by cklicking "Select a variant" above.

All-day class with foraging and cooking. You will learn how and where different varieties grow, harvest season, what nutrients they contain, tips on cooking, medical aspects, how to harvest sustainably etc. We also talk about the beach plants, oysters and mussels that we see along the way.

Together we make an afternoon buffet of what we picked giving lots of inspiration for what to do with seaweed.

Bring:
  • camera
  • bun / sandwich
  • scissors and bags
  • swimwear and snorkel equipment if there is a weather for a swim
  • a mug (we cook coffee / tea on the beach)

We meet at Tjurpannans parking at 11am, walk for about 15 minutes to the sea where we forage the seaweeds, and then drive to our harbor magazine in Havstenssund where we cook the food.

Please save the practical information about the event, since we dont send any extra mail.
Payment:
If you cancel 1 week in advance you get half of the payment back. If later - none. Or join us on another date, if possible.

Insurance:
Please note that participation is on your own risk. You are not insured by Catxalot. Please use your own insurance.

Welcome!