OSTRON & TÅNG PÅ KALVÖ

Price:
1 500 kr
Inc. 12% Tax
Type:
8/9
Quantity:
Comment to store:
Coming Soon
OSTRON & TÅNG PÅ KALVÖ

Kl. 16.00 - ca 20.00/20.30.

(välj datum under "Select a variant" ovan)

Följ med till Kalvö i Fjällbacka skärgård och upptäck ostron och tång.
 
I det som blivit internationellt känt som “Världens vackraste skärgård” ligger Kalvö, en ö med charmig gammal bebyggelse, stillhet och vacker natur. Råvarorna är redan fiskade och plockade så det är bara att komma!

Du får följa med till Åsas ostronflotte där ni tillsammans plockar upp de ostron som ska ätas. Tillbaka på ön visar Linnéa vilken tång som är god att äta och ger tips på tillagning. Middagen serveras i Everts Hus - en charmig gammal fiskarstuga (se bilder). Åsa och Linnéa serverar ett antal smårätter med ostron, tång, fisk eller havskräftor som ger inspiration till vad du själv kan tillaga. Det blir en oförglömlig vild måltid i en galet vacker miljö!

Menyn varierar lite från gång till gång. Vi bjuder bl a på: ostron Edulis med olika såser, grillade ostron Gigas, fisk, havskräftor, olika röror och majonnäser med tång, snittar/skålar med tång i form av tångkapris eller tångmoln, tångbröd, dessert med tång, tångchips, potatissallad med tång, tångsallad, algbollar... Vi använder också vilda blommor och växter från stranden i och på maten.
 
Arrangörer: Kalvö Ostron & Catxalot.
I priset ingår båtresan till och från Hamburgsund, all mat och dryck, presentation av tång och ostron samt recept.
 
Åsa Hardin är åretruntboende på Kalvö. Hon är ostronbonde och kör sjötaxi. Åsa har havet i blodet då hon är nionde generationen på Kalvö! Ö-livet har präglat henne och gett henne respekt för havet och vinden.
 
Linnéa Sjögren brinner för att vi i Sverige ska börja utnyttja våra egen tång i matlagning. Hon driver företaget Catxalot i Grebbestad som levererar tång från Bohuslän till några av Sveriges absoluta topprestauranger.
 
Pris: 1500:- inkl. moms.
Max 12 pers.
Tid: ca 4 tim.
OBS! Spara den praktiska informationen om eventet, då vi inte skickar ut det ännu en gång.
Eventet kan även bokas av företagsgrupper eller kompisgäng. Kontakta oss för offert: info@catxalot.se.

Boka din plats genom att genomföra betalningen i denna webbshop.

Betalningsvillkor: Du får tillbaka halva summan vid avbokning fram till en vecka före eventet, därefter inget. Eller så kan du omboka till ett annat tillfälle, i mån av plats. Om vi ställer in får du hela summan tillbaka.
Försäkringar:  Angående försäkring så måste du själv stå för det genom hem eller olycksfallsförsäkring, deltagande sker på egen risk.