TÅNGKURS FÖR KOCKAR

Price:
875 kr
Inc. 25% Tax
Type:
Tångkurs för kockar, 21/5
Quantity:
In Stock
TÅNGKURS FÖR KOCKAR

Tid: 21 maj kl 11-15

Tång är hett bland många restauranger men är samtidigt en relativt okänd ny råvara. Den är god, vacker, nyttig, hållbar och intressant att arbeta med. För dig som är nyfiken på att lära känna tång och upptäcka dess mångsidighet finns en kurs, bara för kockar!
På den här kursen får du experimentera med olika sorters tång i kalla och varma rätter. Vi använder både färsk och torkad tång. Tillsammans skapar vi en buffé som ger dig inspiration till vad som kan passa på din meny.
Du lär dig vilka sorters tång som är goda att äta, säsong, hur de ska hanteras, deras egenskaper, hållbarhet, vad de passar till och vilka näringsämnen de innehåller. För att spara tid har vi redan skördat tången när du kommer. Även ätliga strandväxter kommer att finnas att jobba med.
Vi inleder med en presentation av de olika tångsorterna. Den som även vill lära sig skörda själv kan komplettera med en tångsafari en annan dag. Vi kommer hålla till i Catxalots matstudio i ett hamnmagasin på kajkanten i Havstenssund.
Kurs för yrkesverksamma kockar.

Plats: Catxalots matstudio, Sjövägen 60, Havstenssund.
Pris: 700 kr + moms (875:-).
Max 15 pers.

Catxalot skördar tång till restauranger och har kurser i hur man plockar och tillagar tång. De har levererat till evangemang som Bocuse dÓr, Årets Kock och White Guide-galan. På deras kundlista finns bl a Esperanto, Fotografiska, Gastrologik, Agrikultur, TAK och vRÅ.

Vägbeskrivning och adress
Kör till Havstenssund. I Y-korsningen - sväng vänster mot "Silverknappen" ner till Södra hamnen. Det finns parkeringsplatser på kajen samt vid Y-korsningen (om det är fullt på kajen). Gå söderut på bryggan, 10-20 meter (vänster om du står med ansiktet mot havet). Tångmagasinet ligger i det södra magasinet i södra hamnen i Havstenssund. Blå fönsterluckor och blå dörr.

Kursledare
Linnéa Sjögren från Catxalot och Karolina Martinson, tångdykerska och receptkreatör på Catxalot.

Linnea Sjögren brinner för att vi i Sverige ska börja utnyttja våra egen tång och alger i matlagning. 2014 startade hon företaget Catxalot som bland annat levererade bohuslänska alger till den rätt Tommy Myllymäki vann Bocuse d’Or med samma år.
Hennes strikta syn på kvalitet och idérikedom har lett till att Catxalot inte bara vann Nyskaparstipendiet 2015 utan även till att de levererar till några av Sveriges absoluta topprestauranger. Läs mer om henne på catxalot.se

Karolina Martinson strävar alltid efter att maten hon tillagar även ska vara vacker att se på. Karolina jobbar som tångdykerska och receptutvecklare hos Catxalot. Hon bor på Styrsö i Göteborgs södra skärgård, och älskar att skörda det som finns i naturen.