OSTRON & TÅNG PÅ KALVÖ

Price:
1 500 kr
Inc. 12% Tax
Comment to store:
OSTRON & TÅNG PÅ KALVÖ

1/6 -19, kl. 16.00 - ca 20.00/20.30.
21/9 -19, kl. 13.00 - ca 17.00/17.30.

OBS! BOKAS HOS KALVÖ OSTRON!

Pris: 1500:- Båttransport pris 250:- (betalas direkt till skepparen) eller kom med egen båt!


Följ med till Kalvö i Fjällbacka skärgård och upptäck ostron och tång på Åsas och Linnéas middagsupplevelse!
 
I det som blivit internationellt känt som “Världens vackraste skärgård” ligger Kalvö, en ö med charmig gammal bebyggelse, stillhet och vacker natur. Råvarorna är redan fiskade och plockade så det är bara att komma!

Du får följa med till Åsas ostronflotte där ni plockar upp de ostron som ska ätas. Tillbaka på ön visar Linnéa vilken tång som är god att äta och ger tips på tillagning. Middagen serveras i Everts Hus - en charmig gammal fiskarstuga (se bilder). Åsa och Linnéa serverar ett antal smårätter med ostron, tång, fisk eller havskräftor som ger inspiration till vad du själv kan tillaga. Det blir en oförglömlig vild måltid i en galet vacker miljö!

Menyn varierar lite från gång till gång. Vi bjuder bl a på: ostron Edulis med olika tillbehör, grillade ostron Gigas, fisk, olika röror och majonnäser med tång, snittar med tång i form av tångkapris eller tångmoln, tångbröd, dessert med tång, tångchips, sallad med tång, algbollar... Vi använder också vilda blommor och växter från stranden i och på maten (säsongsberoende så klart). Kom hungrig!
 
Arrangörer: Kalvö Ostron & Catxalot.
I priset ingår middag och dryck, presentation av tång och ostron samt receptsamling. Allt i en oslagbar miljö.
 
Åsa Hardin är åretruntboende på Kalvö. Hon är ostronbonde och kör sjötaxi. Åsa har havet i blodet då hon är nionde generationen på Kalvö! Ö-livet har präglat henne och gett henne respekt för havet och vinden.
 
Linnéa Sjögren brinner för att vi i Sverige ska börja utnyttja våra egen tång i matlagning. Hon driver företaget Catxalot i Grebbestad som levererar tång från Bohuslän till några av Sveriges absoluta topprestauranger.
 
Pris: 1500:- inkl. moms.
Max 11 pers.
Tid: ca 4 tim.

Boka din plats genom att kontakta Kalvö Ostron direkt.

Försäkringar:  Angående försäkring så måste du själv stå för det genom hem eller olycksfallsförsäkring, deltagande sker på egen risk.