GOURMET & KULTURPADDLING i FJÄLLBACKA SKÄRGÅRD

Price:
2 899 kr
Inc. 25% Tax
Quantity:
In Stock
GOURMET & KULTURPADDLING i FJÄLLBACKA SKÄRGÅRD - nyhet!

Datum 9-10 juni.

Kombinera en andlöst vacker paddling med att plocka och äta vilda ostron och tång, bastubad och lyxig övernattning i en fiskarstuga i Fjällbacka skärgård. Den här tvådagars-turen handlar om ostron, tång, fisk, skärgårdens historia, ö-krogar och om livet i havet.

Vi lägger i kajakerna i Hamburgsund och paddlar rakt ut i den skärgård som av CNN har utnämnts till Världens vackraste skärgård. Vi går iland på öar med söta hus, bl a pittoreska Florö med den beryktade Florö-krogen där det såldes 22 000 liter sprit per år under sillperioden. Vår ciceron på Florö är dess ägare, Peter Silfverskiöld.

Efter några timmars paddling drar vi upp kajakerna, fulla av tång vi fångat, på Kalvö. Vi bor i Everts Hus, en charmig renoverad gammal fiskarstuga med mycket hemma-hos-känsla och utsikt. Den som vill hänger med Linnéa och plockar ätliga blommor och blad till kvällens middag. Åsa, ostronbonde på Kalvö, presenterar och öppnar ostron. Vi lagar mat med bl a tång och fisk eller skaldjur. Om det är kallt eldar vi i gjutjärnskaminen. Det finns en bastu i sjöboden, så det är fritt fram att bada och göra ansiktsmask och massagebad med tång. Solnedgång över havet är magiskt att se. Du sover bekvämt i sängar med vita lakan och fluffiga täcken, och vaknar till tystnad, fågelkvitter och en god frukost med tångbröd. Efter frukosten finns det tid för en promenad på ön innan vi drar ut med kajakerna och upptäcker fler öar och historier.

Guider: Jonas Pettersson & Linnéa Sjögren, Catxalot. På Kalvö tar Åsa Hardin hand om oss och ger oss ostron, Kalvö ostron. Guide på Florö: Peter Silfverskiöld.

Meddela oss ev. allergier etc.
Om det blåser för mycket för att vi ska kunna garantera en behaglig paddling, ställs turen in och du får hela summan tillbaka.

I priset ingår: kajak och all nödvändig utrustning (paddel, sittbrunnskapell och flytväst), del i dubbelrum på Kalvö, all mat : lunch, fika & middag dag 1, frukost, fika & lunch dag 2. Transport av kajaker, rengöring av all utrustning samt guidning och instruktion.
I priset ingår inte alkohol till maten. Vin/bubbel och öl till maten kommer att finnas till försäljning på ön, så tag med pengar eller använd swish.
Samma pris om du tar med egen kajak.

Vi utgår från Pluret, Norra Ejde, Hamburgsund. Du kan parkera bilen där. Karta mötesplats: https://goo.gl/maps/Wp6iEgEf1b72 Vi börjar kl 11 den 9 juni, och avslutar ca kl 15 den 10 juni.

Bra saker att ta med sig:
Lämpliga kläder att paddla i (löparkläder brukar fungera bra), vattenskor att paddla i (våtskor eller foppatofflor brukar fungera bra), ev ett par fingerlösa handskar (cykelhandskar är bra) om du har lätt att få skavsår på händerna av paddling, keps/solglasögon, regnkläder, varma kläder, ett extra ombyte, vattentäta påsar att packa kläder etc i, mössa, solskydd, godis/nötter att mumsa på i kajaken, vattenflaska, toalettartiklar, sax, några påsar att samla tång i (gärna nätpåsar/tvättpåsar), handduk, lite toapapper och några plastpåsar i olika storlekar.

PRIS: 2899:- inkl moms. Samma pris om du tar med egen kajak (säg till i så fall).
Max 6 personer.

Se Everts hus i denna film.

Boka din plats genom att genomföra betalningen i denna webbshop.

Betalningsvillkor: Du får tillbaka halva summan vid avbokning fram till en vecka före eventet, därefter inget. Om vi ställer in får du hela summan tillbaka.