FRIDYKNING: En grundkurs med fokus på lugnet under ytan

Price:
2 300 kr
Inc. 6% Tax
Type:
Fridykningskurs
Comment to store:
Out of Stock
14-16 juni 2019

Gillar du havet? Paddlar du kajak, surfar, kitear eller håller på med någon annat vattensport? Då är det en bra idé att öva på att fridyka! Det här är en kurs för dig som vill utöka din comfort zone i vattnet, som vill lära dig hålla andan i flera minuter och snorkla till tio meter utan att bli rädd och ge upp.

Vi fokuserar på att hitta lugnet under ytan och att kunna göra sköna, långa dyk. Du kommer att få både teoretiska och praktiska kunskaper som hjälper dig att förstå din egen kropp och ditt sinne i relation till att hålla andan och befinna sig under vatten. Vi övar på dykteknik, räddningsteknik och avslutar våra sessioner med att snorkla och titta på tång, fisk och andra marina varelser i västkustens klaraste vatten.

Arrangörer är tångföretaget Catxalot i samarbete med Dyk-Leif samt fridykaren Klara Hansson, fd landslagsatlet med över tio års erfarenhet av att lära ut fridykning. Vänligen notera att detta inte är en kurs där du certifieras via AIDA eller SSI.

Maxdjup under kursen är 15 (eller 20) meter. Vid vindstyrkor över 6 m/s ställs kursen in.

Utrustning hyr du smidigast direkt hos Dyk-Leif.
Eller på West point divers på Tanumstrand, Grebbestad.

Vi möts i Catxalots lokal, adress: Sjövägen 60, Havstenssund. Kör mot Skaldjurscaféet i Havstenssund. När du står i södra hamnen med näsan mot havet ska du gå åt vänster (söderut), ut på bryggan som leder mot sundet. Lokalen har knallblå dörr. Parkering finns på kajen och vid Y-korsningen.

PRIS för kursen: 2300:- inkl moms. Boende och mat är ej inkluderat i priset.
Max 8 deltagare.
DATUM: 14-16 juni. Start fredag kl 17.00 i Havstenssund. Slut ca kl 16.30 söndag.
Båten utgår från Hamburgsund.

Boende 
  • Sova på egen luftmadrass i Catxalots lokal: 150:-/person för två nätter. Självhushåll.
  • Bo på Dyk-Leifs pensionat i Hamburgsund: 450:- / natt inklusive frukost
  • Grebbestads vandrarhem: 600:-/tvåbäddsrum per natt. Lakan och handduk ingår.
  • Tanumstrand: du får 15% rabatt om du uppger koden “catxalot” vid bokning.
  • Eller fixa boendet själv!

Mat
  • Självhushållning om du bor i Catxalots lokal (kylskåp och toalett finns. Dusch finns i gästhamnen.)
  • Boende på Dyk-Leifs pensionat: Frukost inkluderat. Lunch 100:-, Middag 200:-
  • Boende på Grebbestads vandrarhem: självhushållning. Kök finns. Frukost finns annars på café Sjögrens i Backen, Grebbestad 90:-
  • Varm lunchlåda kan beställas i förväg från Dyk-Leif lördag och söndag som serveras ute på sjön: Thaimat (beställ vegetariskt eller kött). 100:-/lunch.
  • Lördag middag: skaldjur (räkor och/eller kräftor) till självkostnadspris. Vi beställer direkt från fiskaren. Du väljer i förväg hur många hekto du vill köpa. Om du inte vill ha skaldjur kan du göra din egen mat eller köpa hämtmat.

Arrangörer
Klara Hansson började träna fridykning år 2003 och har sedan dess utforskat havet och sina egna mentala och fysiska gränser. Fridykningen har varit ett sätt att lära sig att behålla lugnet i alla typer av situationer, både under och över ytan. Klara har tävlat för Sverige i fem VM och varit rankad som världens tredje bästa fridykerska. Nu har hon lagt tävlandet åt sidan men fortsätter att leka i havet. Hon har varit med och arrangerat kurser och tävlingar under alla år som fridykare och tycker det är väldigt roligt och givande att lära andra människor att dyka på ett andetag. 

Dyk-Leif
Dyk-Leif erbjuder utfärder till naturreservatet Väderöarna, Sveriges bästa naturdykning. De ger dig det bästa av Bohuslän över och under ytan. Dyk-Leif har specialbyggda och säkra dykbåtar.

Catxalot
Jonas och Linnéa på Catxalot [catch-a-lot] lär dig vilken tång som är god att äta, var du hittar den och hur den ska användas. De vill att du ska få se hur vackert det är under vattnet, för det man älskar bryr man sig om. Catxalot har äventyr och upplevelser på tema tång och strandväxter för alla som vill lära sig skörda havets läckerheter för hemmabruk på ett sätt som gör att den växer ut igen.